Διακλινική Επιστημονική Συνάντηση

Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 17/4/2010 η Διακλινική Επιστημονική συνάντηση των: Α’ και Γ’ Παιδιατρικών Κλινικών Α.Π.Θ. και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων, Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Η συνάντηση έτυχε μεγάλης συμμετοχής παιδιάτρων.

Στο πρώτο μέρος της συνάντησης παρουσιάστηκαν ενδιαφέροντα περιστατικά για τη διαχείρηση των οποίων απαραίτητη ήταν η στενή συνεργασία των Παιδιατρικών Κλινικών με την ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκρατείου και την Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου. Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, αναδείχθηκαν οι δυσκολίες, οι ελλείψεις στη μετανοσοκομειακή φροντίδα και αποκατάσταση χρονίων και βαρέως πασχόντων παιδιατρικών ασθενών αλλά και οι μελλοντικές προκλήσεις για νέες δράσεις.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα νεότερα δεδομένα αναφορικά με τη διάγνωση και τη θεραπεία του παιδικού άσθματος.

Τη συνάντηση τίμησαν με τη συμμετοχή τους ο πρόεδρος της 4ης ΥΠΕ Αν. Μακεδονίας-Θράκης κ. Μπουσουλέγκας Α. και ο νομίατρος νομού Θεσσαλονίκης , παιδίατρος κ. Διαπούλης Α.

 

Επιλέξτε τις παρακάτω θεματικές για να δείτε τις παρουσιάσεις

Το παιδί με το σοβαρό πρόβλημα.

Παρουσίαση παιδιατρικών περιστατικών. Η πορεία τους από τη Μονάδα Εντατικής θεραπείας, στην Παιδιατρική Κλινική ως την επανένταξή τους στην Κοινότητα.

Λίλος Χ. – Βιολάκη Α. – Ανταχόπουλος Χ.

Τσιρουκίδου Κ.  – Σταμπουλή Σ.

Κοντού Α. – Δρόσου  Γ. – Κολλιός Κ.

 

Άσθμα στα νήπια:

Γίδαρης Δ.

Κυρβασίλης Φ.