Χαιρετισμός Προέδρων

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το 1º Πανελλήνιο Παιδοπνευμονολογικό Συνέδριο θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη από  1 έως 3/10/2010. Τόπος διεξαγωγής θα είναι η Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Το Συνέδριο οργανώνεται από την Γ’ Παιδιατρική Κλινική Α.Π.Θ. και την Ελληνική Παιδοπνευμονολογική Εταιρεία και τελεί υπό την αιγίδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Εταιρείας Μελέτης Πνευμονοπαθειών και Επαγγελματικών Παθήσεων Θώρακος.
Τα θέματα του Συνεδρίου καλύπτουν όλο το φάσμα της Παιδιατρικής   Πνευμονολογίας, δηλαδή έλεγχο πνευμονικής λειτουργίας στα παιδιά, άσθμα, κυστική ίνωση, λοιμώξεις του αναπνευστικού, συγγενείς παθήσεις των πνευμόνων, χρόνιες πνευμονοπάθειες.

Εκτός από τα Στρογγυλά Τραπέζια θα γίνει προσυνεδριακό ολοήμερο Σεμινάριο με συμμετοχή περιορισμένου αριθμού ατόμων, την Παρασκευή 1/10/2010.
Το Σεμινάριο αυτό θα αφορά : «Παιδιατρικές Λοιμώξεις του αναπνευστικού» και «Έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας στα παιδιά» .
Τέλος, το πρωί του Σαββάτου 2/10/2010 θα πραγματοποιηθεί σε άλλη αίθουσα του   συνεδριακού χώρου παράλληλη εκδήλωση για τους νοσηλευτές με θέμα «Φροντίδα παιδιών με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο και στο σπίτι».

Περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες www.pd3.gr καθώς και www.hpps.gr

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος
της Επιστημονικής Επιτροπής
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής
Παιδοπνευμονολογικής Εταιρείας
Τσανάκας Ιωάννης
Καθηγητής Α.Π.Θ.
Παιδιατρικής Πνευμονολογίας
Τσιλιγιάννης Θεοφάννης
Αρχιπλοίαρχος  (Ι)ΠΝ ΕΑ
Παιδοπνευμονολόγος